crapi koi  •  iazuri  •  pesti japonezi  •  amenajari gradina  •  accesorii iazuri
Detalii Crapi koi
Crapul Koi este considerat cel mai valoros peste ornamental existent. Koi este un simplu crap dar datorita inmultirii selective si a perpetuarii multor generatii, acum se gasesc in numeroase forme si culori.
® Website realizat de www.romania-webdesign.ro
Iti poti invata crapii sa manance din mana. Ai nevoie de suficienta rabdare pentru a le castiga increderea.  Urmeaza cateva sfaturi si vei putea sa-i hranesti din  mana: - hraneste-i de fiecare data in acelasi loc, - stai nemiscat si observa-i atunci cand le arunci putina mancare. - asteapta ca cei mai curajosi sau flamanzi sa inceapa sa manance, restul cu siguranta ii vor urma. - ai grija ca pestii sa te poata observa atunci cand le dai sa manance. - asteapta acolo unde te afli pana incep sa manance. - daca totusi nu mananca in prezenta ta nu le mai da sa manance o zi. Dupa ceva timp, in jur de 3-5 zile, crapii vor asemui mancarea cu prezenta ta. Continua sa-i apropii de tine aruncandu-le cantitati mici de hrana. Usor, usor, vor invata ca mancarea vine din mana ta. Se stie faptul ca crapii invata sa recunoasca pasii stapanului si chiar sa-l urmeze in jurul iazului. Fi rabdator si eforturile tale vor fi rasplatite cu prezenta pestilor langa tine, jucandu-se si sarind de fiecare data cand te afli langa iaz.
Hranirea din mana
Boli si tratamente
De ce crapii koi devin sensibili la boli? Raspunsul nu este unul simplu, dar pot sigur mentiona cativa factori care contribuie la sanatatea pestilor. Unul dintre acestia, poate cel mai important, este mediul pe care il pune la dispozitie detinatorul de iaz. Natura a inzestrat crapii koi cu suficienta rezistenta de supravietuire, dar sub un anumit stres ei pot sa isi piarda vitalitatea incetul cu incetul, astfel incat sistemul imunitar slabeste. Stresul este unul dintre principalii factori care produc boli si este cel pe care proprietarul chiar il poate controla. Majoritatea agentilor patogeni coexista in aceeasi habitat cu pesti. In conditii normale acestia nu produc nici un rau. Totusi, incep sa fie o problema atunci cand sunt in cantitati mari si/sau pestii sufera de stress. Ca posesor de iaz, poti sa menti sanatatea habitatului din iaz prin controlul stresului. La fel ca in cazul oamenilor, mai bine e sa previ decat sa tratezi.   Noi venim in sprijinul celor care vor sa-si amenajeze gradina intr-un mod placut si eficient prin realizarea unui iaz deosebit si achizitionarea unor crapi Koi de calitate din ferme din Japonia.Crapikoi.net
pesti Koi de vânzare


Proverb japonez:

Unde apa este limpede si
curata poti gasi pesti
minunati, cand omul este
sincer si curat, are in jurul
lui multi prieteni de
calitate ...

Si pentru ca vorbim
despre prieteni, viziteaza
si pagina:

Parteneri web
CRAPI KOI DE VANZARE IAZURI CRAPI JAPONEZI
Contact: E-mail: iazuricrapikoi@gmail.com, Tel: 0722.255.024 - 0728.883.187, Bucuresti